De Vereniging Paardrijden Gehandicapten (VPG) Prins Willem Alexander Manege te Amsterdam, biedt de mensen met een verstandelijke, lichamelijke of een meervoudige beperking de gelegenheid deel te nemen aan diverse hippische activiteiten zoals paardrijden en de mensport. Integratie met valide ruiters is daarbij één van de uitgangspunten.

Voor onze men activiteiten beschikken wij over diverse rijtuigen, met bijbehorende tuigen. Onze menactiviteiten vinden voornamelijk plaats in het prachtige Gaasperplaspark.

De VPG beschikt over een modern geoutilleerd manegebedrijf in Amsterdam Zuidoost, de Prins Willem Alexander Manege. De VPG heeft 15 paarden en pony’s in haar bezit. De vereniging heeft de beschikking over 24 stallen, een binnenrijbaan, een buitenrijbaan, weilanden en uitrijmogelijkheden rond de Gaasperplas. Bijna alle werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers!

Wil je meer weten? Bekijk deze http://www.at5.nl/artikelen/50684/paardrijden-met-gehandicapten

De VPG is op zoek naar: Vrijwillige meninstructeurs en koetsiers

Afhankelijk van de functie bestaat het takenpakket uit:

- Verzorgen van menlessen aan zowel g-ruiters als aan vrijwilligers

- Het trainen van de menpaarden

- Het onderhouden van de tuigen

- Uitvoeren van het door het bestuur opgestelde menplan en bestuur adviseren daarover

- Het aanvullen/up to date houden van het menpaardenbestand

- Het organiseren van men activiteiten

Wij vragen:

- Opleiding instructeur: diploma verenigings-instructeur van Nederlandse bond van verenigingen van het aangespannen paard, of vergelijkbaare opeleiding.

- Koetsier: koetsiersbewijs.

- Goede communicatieve vaardigheden.

- Goede contactuele en sociale vaardigheden.

- Het vermogen zelf initiatieven te nemen en daarbij in staat te zijn samen te werken en met kennis en tact de vrijwilligers aan te sturen en te coachen.

- Gevoel voor verhoudingen binnen een vrijwilligersorganisatie en het vermogen om de eigen houding te bewaren.

- Woonachtig in de regio Amsterdam.

Wij zoeken meninstructeurs/koetsiers die op vrijwillige basis onze menlessen willen gaan verzorgen. Nadere omschrijving van de genoemde taken, en de inzet van de uren worden in onderling overleg besproken.

Informatie via:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze secretaris, Bert Beijer via www.vpg-amsterdam.nl of per mail via info@vpg-amsterdam.nl

Graag ontvangen we uw spoedige reactie via info@vpg-amsterdam.nl of schriftelijk aan: VGP de Prins Willem Alexander Manege t.a.v. Het bestuur dhr. A. Beijer, Loosdrechtdreef 9, 1108 AZ Amsterdam ZO.